Overige video's

Groene risotto met wokgarnalen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Blancheer de courgette en broccoli circa 1 minuut in water met zout. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei 1-2 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak 2-3 minuten tot de rijst glazig is.
  3. Voeg al roerend steeds beetje bij beetje de visbouillon en het groentekookvocht toe als het vorige vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst zo in circa 20 minuten gaar.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok. Roerbak de garnalen met de rode peper circa 3 minuten.
  5. Schep de courgette en broccoli door de rijst, warm even door en serveer de risotto met de garnalen erop. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Vervang in deze risotto de helft van de bouillon door witte wijn.

Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

Wijnadvies

De risotto matcht goed met een frisse Pinot Blanc van J. Meyer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.