(54)
Groene groentequiche met geitenkaas
Een quiche is sowieso al een heel handig gerecht, want alles kan erin. Ideaal om restjes op te maken dus. Maar ook ideaal wanneer je een simpel gerecht zonder vlees wilt maken.
hoofdgerecht
4
vegetarisch
hoofdgerecht
4
vegetarisch
Groene groentequiche met geitenkaas
Een quiche is sowieso al een heel handig gerecht, want alles kan erin. Ideaal om restjes op te maken dus. Maar ook ideaal wanneer je een simpel gerecht zonder vlees wilt maken.
hoofdgerecht
4 personen
vegetarisch
- 225 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 200 gram boter
- 5 eieren
- evt. 2 eetlepels melk (koud)
- 300 milliliter room
- 2 preien (fijngesneden)
- 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 250 gram spinazie (panklaar)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 180 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- vershoudfolie
- quichevorm (24 cm ø) of
- taartvorm (24 cm ø)
- bakpapier
- blindbakvulling
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 55 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Meng de bloem met 175 gram boter tot een zanderige structuur. Voeg 1 ei en een flinke snuf zout toe en kneed tot een glad deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels melk toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in folie en leg 10 minuten in de diepvries.
- Klop intussen de rest van de eieren los met de room en een flinke snuf zout. Houd apart. Verhit de overige boter en roerbak hierin de prei 5 minuten. Voeg de broccoli toe en bak 3 minuten mee. Voeg de spinazie en knoflook toe en bak circa 3 minuten, tot het vocht van de spinazie is verdampt.
- Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en prik in met een vork. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Vul met bakpapier en de blindbakvulling en bak circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met steunvulling en bak de bodem nog 10 minuten verder.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC. Verdeel de gebakken groenten over de taartbodem en giet het eimengsel erover. Verdeel de geitenkaas erover en bak de quiche 30-35 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 990 kcal |
Koolhydraten | 49 g |
Eiwit | 31 g |
Vet Waarvan verzadigd |
73 g 46 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2022
Reviews
Redactie Boodschappen
12-02-2024
De knoflook wordt samen met de spinazie toegevoegd, we hebben het recept aangepast.
Olaf
10-02-2024
Wat gebeurt er ondertussen met de knoflook :-)
Redactie Boodschappen
12-02-2024
De knoflook wordt samen met de spinazie toegevoegd, we hebben het recept aangepast.
Lees meer
Olaf
10-02-2024
Wat gebeurt er ondertussen met de knoflook :-)
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 225 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 200 gram boter
- 5 eieren
- evt. 2 eetlepels melk (koud)
- 300 milliliter room
- 2 preien (fijngesneden)
- 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 250 gram spinazie (panklaar)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 180 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- vershoudfolie
- quichevorm (24 cm ø) of
- taartvorm (24 cm ø)
- bakpapier
- blindbakvulling
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 55 minuten oventijd
Bereiden
- Meng de bloem met 175 gram boter tot een zanderige structuur. Voeg 1 ei en een flinke snuf zout toe en kneed tot een glad deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels melk toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in folie en leg 10 minuten in de diepvries.
- Klop intussen de rest van de eieren los met de room en een flinke snuf zout. Houd apart. Verhit de overige boter en roerbak hierin de prei 5 minuten. Voeg de broccoli toe en bak 3 minuten mee. Voeg de spinazie en knoflook toe en bak circa 3 minuten, tot het vocht van de spinazie is verdampt.
- Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en prik in met een vork. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Vul met bakpapier en de blindbakvulling en bak circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met steunvulling en bak de bodem nog 10 minuten verder.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC. Verdeel de gebakken groenten over de taartbodem en giet het eimengsel erover. Verdeel de geitenkaas erover en bak de quiche 30-35 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Redactie Boodschappen
12-02-2024
De knoflook wordt samen met de spinazie toegevoegd, we hebben het recept aangepast.
Olaf
10-02-2024
Wat gebeurt er ondertussen met de knoflook :-)
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 990 kcal |
Koolhydraten | 49 g |
Eiwit | 31 g |
Vet Waarvan verzadigd |
73 g 46 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2022