Overige video's

Groene groentensalade met avocadodressing

4 eenvoudig lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 11 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm dik. Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper. Schep deze knoflookolie door de courgetteplakken.
  2. Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette 2-3 minuten. Kook intussen de doperwten met de peultjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel koud water erover en laat uitlekken.
  3. Schil de avocado's. Snijd 1 avocado in plakjes en besprenkel met de helft van het limoensap. Pureer de andere avocado en meng met de rest van het limoensap, de yoghurt, enkele druppels pepersaus en de helft van de peterselie tot een dressing.
  4. Schep de courgetteplakken, avocado, doperwten, peultjes en de dressing door elkaar. Garneer de salade met de mozzarella, tomaatjes en de rest van de peterselie.

Bereidingstip

Vervang de doperwten deze salade ook eens door diepvriestuinbonen en verwijder het buitenste velletje na het koken. Of kies voor sperziebonen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 11 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.