Overige video's

Groene falafelballetjes met zhug

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Pureer met een staafmixer de ingrediënten voor de saus met 2 eetlepels water en houd apart. Pureer in een keukenmachine de ingrediënten voor de falafel tot een mengsel dat op zand lijkt. Voeg eventueel meer broodkruim toe als het mengsel te nat is. Rol balletjes van het mengsel en laat deze vervolgens minimaal een half uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de falafelballetjes circa 10 minuten. Keer regelmatig om ze gelijkmatig te bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Snijd open en vul de broodjes met de kwark, spinazie en falafel. Bedruppel met de saus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.