Overige video's

Groene cheeseburger met aioli
Groene cheeseburger met aioli
(1)

Groene cheeseburger met aioli

Maak zelf vegetarische hamburgers met onder meer broccoli, spinazie, eieren en kaas! Deze groene cheeseburgers met aioli zullen goed in de smaak vallen. Een ideaal recept om te gebruiken tijdens een barbecue.
Categorie hoofdgerecht, bijgerecht
Personen 4 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1010 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
71 g
21 g
Vezels 6 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui, spinazie en broccoli circa 10 minuten op middelhoge stand tot al het vocht verdampt is. Meng met het brood, de cheddar, Parmezaanse kaas en eieren en hak alles fijn in de keukenmachine. Vorm 4 burgers van het mengsel en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de burgers in circa 15 minuten aan beide kanten goudbruin. Keer de burgers om de 5 minuten om.
  3. Rooster de broodjes in een broodrooster. Bestrijk de broodjes aan beide kanten met de aioli en leg de cheeseburgers en augurk erop.

Bereidingstip

Bereid dit gerecht ook op de barbecue: bestrijk de burgers met de olie en rooster ze, bij voorkeur tussen een klemrooster, circa 7 minuten aan beide kanten. Keer regelmatig om gelijkmatig te roosteren. Rooster de broodjes kort op de barbecue om te verwarmen en een beetje kleur te krijgen. Volg verder het recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1010 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
71 g
21 g
Vezels 6 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.