Overige video's

Groene aspergesoep à la flamande
Groene aspergesoep à la flamande
(0)

Groene aspergesoep à la flamande

Ook met groene asperges maak je al een echte voorjaarssoep. Zeker wanneer je dit ‘à la flamande’ doet. Oftewel op z’n Vlaams, met fijngehakt ei en peterselie.
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan en bak de knoflook en prei circa 5 minuten. Snijd de onderkanten van de asperges en snijd de asperges in stukken. Voeg de asperges en bloem toe en bak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
  2. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de helft van de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel de eieren en hak ze fijn. Meng de eieren met de peterselie, overige crème fraîche, zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met een schepje van het eimengsel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.