Overige video's

Griekse kip met aardappelen en citroen

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Droog de aardappelen. Snijd de aardappelen in grove stukken en leg deze in een kom. Ris de tijmblaadjes van de takjes (als je verse tijm gebruikt). Giet de olijfolie op de aardappelen en strooi er de tijm over. Meng de aardappelen, olie en tijm goed door elkaar.
  2. Bestrooi de kippenbouten met zout. Leg de kippenbouten naast elkaar in de schaal. Rangschik de aardappelen, knoflook en citroenpartjes eromheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Plaats de schaal in de oven en laat kip en aardappel in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Verwijder na 30 minuten de folie. De kippenbouten moeten goed gaar zijn.
  4. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte sperziebonen of tuinbonen en/of een gemengde salade.

Bereidingstip

Dit gerecht kan ook met een hele (maïs)kip worden gemaakt. Stop in dat geval de partjes citroen in de holte van de kip. De baktijd bedraagt dan circa 60 minuten.

Wijnadvies

Zowel de Pinot Blanc als de iets steviger smakende Pinot Gris uit de Elzas zijn ideaal gezelschap bij dit fijne kipgerecht (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.