Overige video's

Griekse bal

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de oregano, het paprikapoeder, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van.
  2. Druk ze iets open en stop in het midden een blokje feta. Rol de ballen goed dicht en bak ze rondom bruin in de olijfolie. Gaar de gehaktballen 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  3. Prik de aubergine in en verpak in magnetronfolie of leg de aubergine in een magnetronschaal met deksel. Gaar de aubergine 4 minuten in de magnetron op 750 Watt.
  4. Pureer het vruchtvlees van de aubergine en meng er de yoghurt, knoflook en munt door.
  5. Serveer de Griekse bal met de yoghurtspread op een bruin broodje.

Variatie

Vervang munt door koriander.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.