Overige video's

Gravad lax met mosterd-dillesaus
Gravad lax met mosterd-dillesaus
(0)

Gravad lax met mosterd-dillesaus

Gravad lax is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm dat als aperitiefhapje wordt gegeten. Serveer er een rosé uit de Provence bij, dat smaakt extra lekker!
Categorie hapje, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Dep de zalm droog met keuken­ papier. Houd een paar takjes dille apart en snijd de rest van de dille grof. Stamp de (witte) peperkorrels fijn in een vijzel of rol een fles over de peperkorrels. Meng de gehakte dille met de peper, 1 eetlepel grof zeezout, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel citroenrasp en het citroensap. Bestrijk één kant van de zalm met het dillemengsel. Dek de zalm af met vershoudfolie, zet een schaal of bakplaat erop en verzwaar met volle blikken of een stapel borden. Zet minimaal 6 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast en laat marineren.

Bereiden

  1. Snijd de overige dille fijn. Klop een dressing van de dille, rest van de suiker, de mosterd, azijn en olie.
  2. Snijd de zalm in dunne, schuine plakken en besprenkel met de dressing. Lekker met geroosterd witbrood en gezouten boter.

Wijnadvies

Rosé uit de Provence heeft altijd een lichte kleur en is in de keuken breed inzetbaar. Probeer hem maar eens bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.