Overige video's

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten
Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten
(0)

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
20 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper.
  2. Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven.
  3. Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
  4. Lekker met een salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 17-12-2019
He vocht is nodig om de aardappel goed te laten garen. Je kunt het voor het serveren eventueel een beetje afgieten.
Jannie 16-12-2019
Erg lekker, alleen wel heel erg veel vocht, misschien geen slagroom, maar creme fraiche?? Wie weet een oplossing!!
Boodschappen magazine
17-12-2019
He vocht is nodig om de aardappel goed te laten garen. Je kunt het voor het serveren eventueel een beetje afgieten.
Lees meer
Jannie
16-12-2019
Erg lekker, alleen wel heel erg veel vocht, misschien geen slagroom, maar creme fraiche?? Wie weet een oplossing!!
Lees meer