Overige video's

Gratin van zoete aardappel en knolselderij

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
24 g
Vezels 8 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels en knolselderij in zo gelijk mogelijke plakken van circa 2 mm dik.
  2. Zet in de ovenschaal om en om een plakje aardappel en plakje knolselderij rechtop tegen elkaar aan. Meng de slagroom met de crème fraîche en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk het roommengsel over de zoete aardappel en knolselderij. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukken en steek tussen de plakken.
  4. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Wijnadvies

Bij de kaas in dit recept past een stevige wijn, zoals de Australische Sunny Mountain Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
24 g
Vezels 8 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.