Gratin van zoete aardappel en knolselderij
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vega herfst
Bekijk alle tips
Herfstige gerechten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels en knolselderij in zo gelijk mogelijke plakken van circa 2 mm dik.
- Zet in de ovenschaal om en om een plakje aardappel en plakje knolselderij rechtop tegen elkaar aan. Meng de slagroom met de crème fraîche en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk het roommengsel over de zoete aardappel en knolselderij. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukken en steek tussen de plakken.
- Bestrooi met de kaas en bak de gratin in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 535 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 24 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2019
Reviews
PP van Montfoort
15-12-2022
Boven verwachting lekker!
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
PP van Montfoort
15-12-2022
Boven verwachting lekker!
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Gratin van zoete aardappel en knolselderij
Waardering:
Waardeer:

Vega herfst
Bekijk alle tips
Herfstige gerechten
- 500 gram zoete aardappels (geschild)
- 500 gram knolselderij (geschild)
- 250 milliliter slagroom
- 125 gram crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels en knolselderij in zo gelijk mogelijke plakken van circa 2 mm dik.
- Zet in de ovenschaal om en om een plakje aardappel en plakje knolselderij rechtop tegen elkaar aan. Meng de slagroom met de crème fraîche en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk het roommengsel over de zoete aardappel en knolselderij. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukken en steek tussen de plakken.
- Bestrooi met de kaas en bak de gratin in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
PP van Montfoort
15-12-2022
Boven verwachting lekker!
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
PP van Montfoort
15-12-2022
Boven verwachting lekker!
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
Had zoete aardappel en knolselderij over en kwam dit recept tegen.
Ik heb zelf om de ca. 5 cm een plakje chorizo (totaal halve worst) er tussen de plakjes groente gedaan en in een ronde taartvorm gebakken. De chorizo was wel écht een toevoeging aan het recept. Dan heb je toch af en toe een lekker pittige tegenhanger. De taartvorm maakt het voor de presentatie net even wat leuker.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 535 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 24 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2019