Overige video's

Gratin van zoete aardappel en knolselderij
Gratin van zoete aardappel en knolselderij
(0)

Gratin van zoete aardappel en knolselderij

Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels en knolselderij in zo gelijk mogelijke plakken van circa 2 mm dik.
  2. Zet in de ovenschaal om en om een plakje aardappel en plakje knolselderij rechtop tegen elkaar aan. Meng de slagroom met de crème fraîche en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk het roommengsel over de zoete aardappel en knolselderij. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukken en steek tussen de plakken.
  4. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Wijnadvies

Bij de kaas in dit recept past een stevige wijn, zoals de Australische Sunny Mountain Chardonnay.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.