Overige video's

Grapefruitpudding met pistache

In een handomdraai maak jij zelf een heerlijke grapefruitpudding! Maak het recept een dag van tevoren, zodat de pudding kan afkoelen in de koelkast.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm intussen de suiker, vanillesuiker en 100 ml slagroom in een steelpan op een lage stand. Breng de room tegen de kook aan en neem van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en roer door de warme room.
  2. Zet de pan in een ovenschaal met een laagje koud water, zodat de room snel afkoelt tot kamertemperatuur. Voeg het grapefruitsap en 1 theelepel van de rasp toe en laat verder afkoelen tot een lobbig mengsel. Roer regelmatig door.
  3. Klop de overige slagroom stijf. Schep voorzichtig de grapefruitroom door de slagroom. Spoel de puddingvorm om met koud water. Schep het mengsel in de vorm of in schaaltjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Schaaf de chocolade in krullen. Houd de puddingvorm vlak voor serveren kort in warm water. Keer de pudding om op een bord en dep eventueel vocht weg met keukenpapier. Bestrooi met de pistachenootjes en chocoladekrullen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.