Overige video's

Grapefruitcurd met hangop en gembercrumble

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Print

Voorbereiden

Bedek een zeef met de doek, giet de yoghurt erin en laat boven een kom een nacht uitlekken in de koelkast. Maak dezelfde avond ook de curd. Pers 1 grapefruit uit tot je 90 ml sap hebt. Roer dit sap met het ei, de eidooier, suiker en maizena glad. Kook dit mengsel al roerend circa 2 minuten en voeg dan blokje voor blokje de boter toe. Kook al roerend nog circa 1 minuut op een lage stand, tot het mengsel de dikte van vla heeft. Giet de curd in een schaaltje en dek de oppervlakte af met folie. Zet in de koelkast.

Bereiden

  1. Meng de hangop met de poedersuiker. Schil de overige grapefruit dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
  2. Schep de hangop op borden en duw met de achterkant van een lepel in een halve cirkel. Lepel de curd erover en leg de grapefruit erop.
  3. Meng de koekkruimels goed met de gember en strooi over het dessert.

Bereidingstip

Vervang de volkorenkoekjes in dit recept door haverkoekjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.