pilav

Pilav recepten

Rijst maar dan anders

Rijst is veelzijdig, maar soms heb je wat inspiratie nodig voor andere rijstrecepten. Maak eens pilav! Dit zoete rijstgerecht uit het Midden-Oosten is ideaal om doordeweeks te koken, want het is zo klaar.

Wat is pilav?

Pilav is een gerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het is een rijstgerecht waarbij de rijst eerst in olie gefruit wordt en vervolgens met bouillon gaar wordt. Daarbij wordt – afhankelijk van de landstreek – bepaalde kruiden, groenten, peulvruchten en vlees bij geserveerd. Het leuke aan pilav is dat je er oneindig mee kunt variëren. Het is van origine een bijgerecht, maar tegenwoordig wordt het ook als hoofdgerecht gegeten. Ingrediënten die vaak worden toegevoegd zijn tomaat, spinazie, amandelen, kikkererwten, pijnboompitten en dadels.

Kip pilav maken

pilav

Een van de bekendste pilav gerechten is kip pilav. Een simpel rijstgerecht, maar ó zo lekker! Een handig recept om snel doordeweeks klaar te maken, als je niet veel tijd hebt om te koken. Het is kip met rijst, maar dan net even wat anders. Kip pilav wordt vaak geserveerd met een zoete fruitsoort, zoals nectarine of perzik.

Recept: kip pilav
Rijst
Rijst

Voedzaam & veelzijdig

Meer met rijst
Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten