nasi

Nasi recepten

Klassieke nasi recepten

Nasi goreng betekent gebakken rijst, en we zijn er dol op! Wist je dat er een heleboel verschillende soorten nasi zijn? Een eitje mag niet ontbreken. Hier vind je allerlei lekkere nasi recepten die je bij uitstek kunt gebruiken voor je rijsttafel.

Wat is nasi goreng?

nasi goreng

Nasi goreng komt uit Indonesië en betekent gebakken rijst. De basisingrediënten voor nasi goreng zijn: gekookte rijst, olie, ketjap of sojasaus. Soms wordt er ook Spaanse peper, ui en knoflook toegevoegd. Traditioneel wordt in Indonesië nasi goreng geserveerd met gebakken uitjes, atjar, sambal, kroepoek en een spiegelei. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf.

Nasi bewaren

nasi

Heb je nasi over en wil je nasi bewaren? Je kan nasi goreng twee dagen in de koelkast goed houden. Lekker als lunch voor de volgende dag, of geniet er ’s avonds gewoon nog een keer van! Gebruik hiervoor een luchtdicht afsluitbaar vershoudbakje. Je kunt nasi ook in de vriezer bewaren. Dan blijft het 3 maanden goed.

Rijst
Rijst

Voedzaam & veelzijdig

Meer met rijst
Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten