Rijst recepten

Rijst recepten

Hartig of zoet: ontdek deze rijstvariaties

Op zoek naar lekkere recepten met rijst? Op Boodschappen ben je aan het juiste adres. Neutraal van smaak, lekker voedzaam en in veel landen op het menu: rijst is echt een wereldgraan. Bovendien is rijst ontzettend veelzijdig: je kunt rijst de hele dag door eten. Van rijstepap tot rijst met kip.

Rijst koken

rijst koken

Rijst koken is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe je het moet doen. Je wil geen ongare rijstkorrels, of juist rijst die aangebrand is. De meestgebruikte manier is rijst koken in een pan water. Doe de rijst in een pan met veel kokend water. Laat de rijst 8 minuten koken en roer ondertussen regelmatig om te kijken of de rijst niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Giet de rijst af in een zeef, giet de rijst vervolgens weer terug in de pan en laat nog even uitstomen met de deksel erop.

Rijst met kip

rijst met kip

Rijst met kip staat minstens één keer per week op tafel. Ben je op zoek naar afwisselende gerechten voor rijst met kip? Kijk eens naar het recept voor Surinaamse kip masala, een succesrecept als je bezoek krijgt. Of kip tikka masala met rijst en naan, wat een goede combinatie! Deze klassieker doet het ook altijd goed: kip met kerrierijst en groenten. Simpel, snel op tafel en smaakvol!

Vietnamees menu
Vietnamees menu

Lekker licht voor in het weekend

Zo maak je het
Geurige curry’s
Geurige curry’s

Lekkers in een kom

Aan de slag!