Quinoa recepten

Quinoa recepten

Gezond en veelzijdig

Quinoa is een plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten, maar het zaad wel. De laatste jaren is quinoa steeds populairder geworden. En dat is niet gek! Quinoa is namelijk een bron van eiwit, vezels, foliumzuur en magnesium. Echt gezond dus. Ben je op zoek naar recepten met quinoa? Op deze pagina vind je recepten voor onder meer quinoa salades en quinoa bowls!

Quinoa koken

Quinoa is gezond, maar het is ook nog eens snel te bereiden. In een handomdraai heb jij een lekker recept met quinoa op tafel staan! Net als rijst moet je quinoa ook koken. Gebruik ongeveer 75 gram per persoon (dat is ongeveer 1 koffiekopje, of 7 eetlepels) en spoel de quinoa even af in een zeef. Doe de quinoa vervolgens in een pan en voeg twee keer zoveel water als quinoa toe. Dus 4 koffiekopjes water als je 2 koffiekopjes quinoa hebt afgewogen. Kook de quinoa gaar in 8-10 minuten. De quinoa is klaar als het water is geabsorbeerd. Laat het geheel nog even in de pan, hierdoor gaan de zaadjes nog wat verder open.

Quinoa-salade

Quinoa is bij uitstek geschikt om te gebruiken in een salade. Het is voedzaam een supergezond! Ideaal als lunch of lichte maaltijd! Je kunt alle kanten op met een quinoa-salade. Je hebt opties te over! Maak hem bijvoorbeeld vegetarisch: quinoa-salade met gegrilde groente en feta, of een quinoa-bowl met hummus en pompoenpitten. Quinoa is ook lekker met vis. Probeer de bietjes-quinoasalade met caesardressing en gerookte zalm eens!

Is quinoa gezond?

Quinoa is een bron van eiwitten, vezels en aminozuren en hartstikke gezond! Daarnaast bevat quinoa veel vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Quinoa kan dienen als basis voor een maaltijd en past prima in een gezond, koolhydraatarm dieet. Bovendien is het geen graan dus het bevat geen gluten. Ideaal als je glutenvrij eet dus. Let op: Wanneer quinoa verwerkt wordt tot meel, vlokken en dergelijke kan het ‘besmet’ zijn met gluten. Let dus altijd op het etiket.

Komgerechten
Komgerechten

Alles lekker in een bowl

Meer in een bowl
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten