parelcouscous

Parelcouscous recepten

Makkelijk & voedzaam

We zijn dol op parelcouscous! En dat is niet zo gek, je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Parelcouscous is lekker in een salade, en de leftovers eet je gewoon de volgende dag op als lunch. Het is ook nog eens lekker snel klaar en de ideale basis voor je salade.

Wat is parelcouscous?

parelcouscous

Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en wordt vooral in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël gegeten. Maar ook in Nederland wordt parelcouscous steeds populairder. Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. De bereidingswijze van parelcouscous is wat anders dan de bereiding van gewone couscous. Parelcouscous moet je namelijk ongeveer 10 minuten laten koken, terwijl je couscous laat wellen in kokend water. Parelcouscous heeft een zachtere en vollere smaak dan couscous.

Parelcouscous salade

parelcouscous salade

Parelcouscous is lekker veelzijdig én de perfecte basis voor een salade. Binnen tien minuten heb je parelcouscous gekookt en ondertussen kun je jouw lievelingsingrediënten snijden voor de salade. Qua ingrediënten kun je alle kanten op. Combineer het met vis, zoals zalm of tonijn, of met vlees, zoals kip of spekjes. Of ga juist voor een vegetarische salade met parelcouscous! Tip: kook wat extra parelcouscous, zodat je de dag erna nog kan genieten van een lekkere lunch. Makkelijk en weinig extra moeite!

Komgerechten
Komgerechten

Alles lekker in een bowl

Meer in een bowl
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten