havermout recepten

Havermout recepten

Niet alleen lekker als ontbijt

Begin je dag goed met een ontbijt met havermout. Maar wist je ook dat je met havermout veel meer kunt doen? Van overnight oats tot een havermoutburger: havermout is helemaal terug van weggeweest. Dit graan is dan ook voedzaam, makkelijk en supergezond. Doe hip met havermout en eet het eens anders dan als ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van havermout muffins?

Is havermout gezond?

havermout gezond

Ja, havermout is hartstikke gezond. Havermout wordt gemaakt van geplette of hele haverkorrels. Dit zijn volkorengranen die rijk zijn aan vezels, magnesium, fosfor, zink en vitamine B1. Verder is havermout is ook een bron van ijzer en koper. Bovendien houdt havermout je darmen gezond en staat havermout in de schijf van vijf. Hoe je het klaarmaakt, bepaalt hoe gezond je havermout recept is. Een perfecte keuze voor je ontbijt dus!

Overnight oats

overnight oats

Met havermout kun je eindeloos variëren. Je kunt er warme havermoutpap mee maken, maar je kunt ook kiezen voor overnight oats. Wat is overnight oats? Overnight oats is koude havermoutpap geweekt in (eventueel plantaardige) melk. Je maakt overnight oats een dag van tevoren klaar en je zet het daarna in de koelkast. De volgende ochtend heb je meteen een lekker ontbijtje! Handig als je niet zoveel tijd hebt ’s ochtends en geen zin hebt om je ontbijt in de ochtend klaar te maken. Met dit recept kun je meteen beginnen!

Recept: overnight oats
Ontbijtjes
Ontbijtjes

Een lekker en goed begin

Meer ontbijtjes
Smoothie bowls
Smoothie bowls

Het fruit knalt eruit

Meer fruit in een kom