couscoussalade

Couscoussalade recepten

Lekkere en makkelijke salade recepten

Een couscoussalade is bij uitstek geschikt voor een dagje makkelijk koken, in welk seizoen dan ook! Heb je leftovers in de koelkast en in de voorraadkast? Ook dan is een couscoussalade de perfecte uitkomst. En de restjes die je overhoudt? Die eet je gewoon de volgende dag tijdens de lunch. Lekker! De mogelijkheden voor couscoussalade recepten zijn eindeloos. Eet smakelijk!

Vegetarische couscoussalade

bulgur

Couscoussalade is bij uitstek geschikt voor een vegetarische variant. Lekkere ingrediënten om in een vegetarische couscoussalade te gebruiken zijn: feta, avocado, granaatappelpitjes, verschillende soorten noten, sla, tomaat, komkommer, geitenkaas, falafel, kikkererwten en gegrilde groenten zoals courgette en paprika. Maar ook fruit zoals watermeloen, perzik en abrikozen zijn erg lekker in je salade. Eén ding is zeker: welke ingrediënten je ook gebruikt, jouw couscoussalade wordt één groot kleurrijk feest!

Couscous bewaren

couscous bewaren

Heb je couscous over? Gooi het niet weg! Je kunt met je leftovers nog een heerlijke couscoussalade maken voor de volgende dag. Meteen een goed moment om de restjes uit je koelkast op te maken. Gekookte couscous is zonder de toevoeging van andere ingrediënten twee dagen houdbaar in de koelkast. Zitten er al andere ingrediënten doorheen, zoals groenten? Ook dit kun je twee dagen bewaren in de koelkast. Weet wel dat bijvoorbeeld slap wordt en noten minder knapperig worden.

Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Kleurrijke salades
Kleurrijke salades

De zomer op je tafel

Meer salades met kleur