Couscous recepten

Couscous recepten

Makkelijk & voedzaam

We zijn dol op couscous! En dat is niet zo gek, je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Couscous is lekker in een salade, en de leftovers eet je gewoon de volgende dag op als lunch. Couscous is snel klaar en is een ideale maaltijd om doordeweeks klaar te maken als je niet veel tijd hebt om te koken.

Lekker bij couscous

couscous

Het leuke aan couscous is dat je het oneindig kunt blijven variëren. Of je nu je restjes uit de koelkast opmaakt of gaat voor een klassiek couscousrecept, het is eigenlijk altijd goed. Ga bijvoorbeeld voor een couscous gerecht in combinatie met feta, geitenkaas of een sausje van yoghurt. Vul aan met geroosterde groenten zoals courgette, aubergine en paprika. Andere ingrediënten die goed gaan bij couscous zijn koriander, munt, granaatappelpitjes, tomaat, gekruid rundvlees of kip. Tip: probeer eens gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus.

Bekijk het recept hier

Couscous bewaren

couscous bewaren

Heb je couscous over? Gooi het niet weg! Je kunt met je leftovers nog een heerlijke couscoussalade maken voor de volgende dag. Meteen een goed moment om de restjes uit je koelkast op te maken. Gekookte couscous is zonder de toevoeging van andere ingrediënten twee dagen houdbaar in de koelkast. Zitten er al andere ingrediënten doorheen, zoals groenten? Ook dit kun je twee dagen bewaren in de koelkast. Weet wel dat bijvoorbeeld slap wordt en noten minder knapperig worden.

Komgerechten
Komgerechten

Alles lekker in een bowl

Meer in een bowl
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten