bulgur

Bulgur recepten

Lekker en verrassend

Eet eens vaker bulgur! Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Bulgur is lekker in een salade, en de leftovers eet je gewoon de volgende dag op als lunch. Bulgur is snel klaar en het is een ideale maaltijd om doordeweeks klaar te maken als je niet veel tijd hebt om te koken.

Wat is bulgur?

bulgur

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe. Bulgur is vooral populair in landen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Bulgur is de basis voor kibbeh (gefrituurde, gevulde balletjes) en tabouleh (peterseliesalade) Bulgur heeft een nootachtige smaak. Bulgur wordt gemaakt door tarwekorrels te stomen, drogen en grof te malen. Het is een veelzijdige koolhydraatbron en ideaal om te verwerken in salades.

Bulgur koken

bulgur koken

Bij bulgur bereiden vragen mensen zich vaak af: moet ik de bulgur koken of wellen? Het antwoord: dat ligt eraan. Grove bulgur moet je vaak koken, fijne bulgur kun je meestal gewoon even wellen. Bulgur bereiden gaat lekker snel. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Als je het kookt, is het de bulgur in 10 tot 15 minuten gaar. Als je bulgur gaat wellen, moet je rekening houden met 10 minuten. Lees op de verpakking hoeveel water je moet toevoegen. Bij te weinig water wordt de bulgur niet gaar.

Komgerechten
Komgerechten

Alles lekker in een bowl

Meer in een bowl
Snack attack
Snack attack

Voor de lekkere trek

Gezond(er) snacken