Granen

Granen

Lekkere recepten met granen

Uit alle hoeken van de wereld komen granen om lekkere recepten mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tarwe, spelt of haver? Graanproducten zijn een bron van vezels, eiwitten en vitaminen. Hartstikke gezond dus. En ook nog eens voedzaam én goed voor de spijsvertering. Eet eens wat vaker gerechten met granen!

Wat zijn granen?

granen

Granen zijn de zaden van grassen. Voorbeelden van die zaden zijn rijst, tarwe en mais. Van granen worden veel verschillende soorten producten gemaakt, zoals meel, brood en pasta. De hele graankorrel heet volkoren. Hierin zitten nog alle vezels, vitaminen en mineralen, denk aan zilvervliesrijst. Als alleen het binnenste van de graankorrel gebruikt wordt, dan is het bloem of bijvoorbeeld witte rijst. Hierbij zijn het vliesje en de kiem verwijderd. Voorbeelden van granen zijn: tarwe, spelt, rogge, gerst, haver, quinoa en boekweit.

Recepten met havermout

havermout gezond

Begin je dag goed met een ontbijt met havermout. Maar wist je ook dat je met havermout veel meer kunt doen? Van overnight oats tot een havermoutburger, de opties zijn eindeloos! Dit graan is dan ook voedzaam, makkelijk en supergezond. Havermout wordt gemaakt van geplette of hele haverkorrels. Dit zijn volkorengranen die rijk zijn aan vezels, magnesium, fosfor, zink en vitamine B1. Bovendien houdt havermout je darmen gezond en staat havermout in de schijf van vijf. Een verantwoorde keuze dus.

Alle recepten met havermout
Ontbijt
Ontbijt

Een goed begin van je dag

Meer recepten
Havermout
Havermout

Hip & healthy

Bekijk de recepten