Gourmet recepten

Gourmet recepten

Toveren in een pannetje

Gourmetten is een typische, Nederlandse traditie. Wie is er niet mee opgegroeid? Gezellig met de hele familie of met een groep vrienden. Kleine pannetjes, groot plezier! Dek de tafel en zet de tafel vol schalen met vlees, vis, groenten en – niet te vergeten – beslag voor pannenkoeken. Ideaal als je met een grote groep bent, want iedereen eet wat ‘ie zelf lekker vindt. En ook bij uitstek geschikt om met kinderen te doen, want die mogen koken in hun eigen pannetjes. Op deze pagina vind je de lekkerste gourmet recepten. 

Gourmet inspiratie

Natuurlijk kun je gaan voor de standaard gourmet ingrediënten, zoals hamburgers, stokbrood met kruidenboter, wat salade en een pannenkoekje als toetje. Maar met een klein beetje meer inspanning tover je nét wat extra’s op tafel voor je gourmetavond. Wat dacht je bijvoorbeeld van Parmezaan-kipkrokantjes in plaats van een gewone kipfilet? Of biefstuk met rodewijn-chocoladesaus in plaats van je standaard biefstuk? En maak je saus eens zelf! Deze chili-mayonaise of pittige currysaus is heel lekker en past overal bij.

Gourmet tips

Gourmetten is hartstikke gezellig en leuk voor een avondvullend programma. Maar hoeveel ingrediënten heb je nou nodig per persoon? Houd ongeveer 300 gram vlees per persoon aan. Zorg dat het vlees in kleine stukjes gesneden is, zodat het vlees sneller gaar is.  Zet ook genoeg groenten op tafel, zoals paddenstoelen en courgette. Leg rauw vlees en vis op aparte schalen en gebruik ook een aparte vork om het rauwe vlees in het gourmetpannetje te leggen. Haal het rauwe vlees zo laat mogelijk uit de koelkast (als jullie echt aan tafel gaan), zodat het niet zo lang op tafel hoeft te staan!

Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...
Pannenkoekenfeest!
Pannenkoekenfeest!

Bij iedereen een succes

Bakken maar