Overige video's

Gorgonzola-bonbons met witte chocolade

4 gemiddeld hapje, kazen, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
13 g
Vezels 0 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
  3. Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
  4. Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
  5. Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
  6. Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
13 g
Vezels 0 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jacqueline 02-10-2019
Wat een smaaksensensatie!!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!