Gorgonzola-bonbons met witte chocolade
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Rabarber
Meer met rabarber
Een beetje vreemd, wel heel erg lekker
Bereiden
- Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
- Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
- Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
- Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
- Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 330 kcal |
Koolhydraten | 23 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 13 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019
Reviews
Jacqueline
02-10-2019
Wat een smaaksensensatie!!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Jacqueline
02-10-2019
Wat een smaaksensensatie!!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Lees meer
Soortgelijke recepten

Gorgonzola-bonbons met witte chocolade
Waardering:
Waardeer:

Rabarber
Meer met rabarber
Een beetje vreemd, wel heel erg lekker
- 100 gram gorgonzola
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 theelepel rozemarijn (fijngehakt)
- 150 gram witte chocolade (grof gehakt)
Bereiden
- Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
- Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
- Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
- Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
- Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Reviews
Jacqueline
02-10-2019
Wat een smaaksensensatie!!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Jacqueline
02-10-2019
Wat een smaaksensensatie!!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Eerst het knapperige van de amandelen, dan het zoete van de witte chocola en daarna de romige en beetje pittige gorgonzola. Mijn bezoek was onder de indruk en de bonbons waren heel snel op. Goed voor te bereiden en heel leuk om weg te geven in plaats van de gebruikelijke fles wijn!
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 330 kcal |
Koolhydraten | 23 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 13 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019