Overige video's

Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Op zoek naar een goed recept voor shakshuka? Dit gerecht met ei en volop groente is een prima alternatief voor vlees. Deze shakshuka zit bovendien boordevol eiwitten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 12 g
Zout 2 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote koeken­ pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak nog ½ minuut.
  2. Doe de paprika, aubergine en kikkererwten in de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en stoof nog 5 minuten.
  3. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog circa 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  4. Verwarm de platbroden kort in de oven. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en feta. Serveer met het brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 12 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.