Overige video's

Gnocchi met broccoli, venkel en pancetta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
15 g
Vezels 11 g
Zout 4,9 g

Bereiden

  1. Kook de gnocchi kort voor het serveren.
  2. Kook de broccoliroosjes 2-3 minuten in water met zout.
  3. Giet af en vang het kookvocht op.
  4. Bak de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant.
  5. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de venkel toe en bak 4-5 minuten.
  6. Schep 3⁄4 van de broccoli, zout en peper erdoor.
  7. Pureer de rest van de broccoli met 125 ml van het kookvocht, de rest van de olijfolie en de roomkaas.
  8. Schep de warme gnocchi met de tijm en de helft van de tomaatjes door het groentemengsel.
  9. Serveer de gnocchi met de broccolisaus.
  10. Verdeel de rest van de tomaatjes en het venkelgroen erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Bereidingstip

Neem gerookte spekblokjes in plaats van pancetta.

Vervang de helft van de roomkaas door gorgonzola.

Zie elders op de site voor het basisrecept voor gnocchi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
15 g
Vezels 11 g
Zout 4,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.