Overige video's

Gnocchi in boerenkoolsaus met pecorino
Gnocchi in boerenkoolsaus met pecorino
(0)

Gnocchi in boerenkoolsaus met pecorino

De Italiaanse gnocchi zit tussen pasta en aardappels in. En deze deegkussentjes zijn ook nog eens erg leuk om in het weekend zelf te maken. Het is even een werkje, maar het eindresultaat is zeker de moeite waard.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Blancheer de boerenkool 3 minuten en bewaar wat kookvocht. Giet af en laat uitlekken.
  2. Maal in de keukenmachine de boerenkool, knoflook, crème fraîche, basilicum en de helft van de pecorino tot een romige saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
  3. Stamp de aardappels fijn en meng met de eieren en bloem. Kneed tot een egaal deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Rol het deeg op tot rolletjes van 1 cm dik en snijd in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes deeg voorzichtig langs de achterkant van een vork tot er ribbeltjes ontstaan. Kook deze gnocchi in ruim gezouten water, tot ze boven komen drijven.
  4. Verwarm de boerenkoolsaus, voeg de gnocchi toe en warm 1 minuut mee. Verdeel over borden. Schaaf de overige pecorino erover en garneer met rucola.

Wijnadvies

Gnocchi brengt ons in Italië en bij de kaas past rood. Schenk bij dit recept daarom de zonnige Ultimo Passo Primitivo uit Salento.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.