(9)
Gnocchetti pasta met amandelpesto en courgette - Gnocchetti con pesto pantesco e zucchine
Deze vegetarische pasta met courgette wordt je nieuwe lievelingsrecept. Door het gebruik van amandelen is dit pasta recept anders dan anders.
hoofdgerecht
4
vegetarisch
hoofdgerecht
4
vegetarisch
Gnocchetti pasta met amandelpesto en courgette - Gnocchetti con pesto pantesco e zucchine
Deze vegetarische pasta met courgette wordt je nieuwe lievelingsrecept. Door het gebruik van amandelen is dit pasta recept anders dan anders.
hoofdgerecht
4 personen
vegetarisch
- 1 grote courgette of
- 2 kleine courgettes
- olijfolie
- 450 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 4 tomaten
- 40 gram blanke amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram pecorinokaas (geraspt) en
- pecorinokaas (om te garneren)
- circa 50 gram basilicumblaadjes
- 3 eetlepels peterselie
- 150 milliliter olijfolie extra vergine
voor de pasta
voor de pesto
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- vershoudfolie
- keukenmachine of
- staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Voeg aan de bloem voor de pasta 200 ml lauwwarm water en een snuf zout toe. Meng goed tot een grof kruimelig deeg. Leg dit op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het tot een stevig elastisch deeg. Voeg als het te plakkerig is een beetje bloem toe en als het te droog is een klein beetje water. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Kruis voor de pesto de tomaten in en leg ze 40 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze iets afkoelen en ontvel ze. Snijd ze, zonder zaadjes, in kleine blokjes en zet apart.
- Hak de amandelen met de knoflook grof in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de pecorino, basilicum, 2 eetlepels peterselie en beetje bij beetje olijfolie toe. Voeg eventueel een scheutje koud water toe om de saus dunner te maken. Doe deze pesto in een kom en roer de tomatenblokjes erdoor.
- Verdeel het pastadeeg in dikke plakken. Rol deze uit tot een rol zo dun als een potlood. Bestuif met een beetje bloem. Snijd de rol in stukjes van 2 cm. Rol ze tussen je handen uit in ovale kussentjes. Duw in één kant een kuiltje en druk met een vork geribbelde streepjes aan de andere kant.
- Bak de courgetteplakjes 4-5 minuten in een beetje olijfolie. Kook de gnocchetti in 1 minuut beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en roer de pesto erdoor. Garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de courgette en bestrooi met extra pecorino.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de pecorino door Parmezaanse kaas of harde geitenkaas.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 930 kcal |
Koolhydraten | 89 g |
Eiwit | 22 g |
Vet Waarvan verzadigd |
53 g 7 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 8 van 2023
Soortgelijke recepten
- 1 grote courgette of
- 2 kleine courgettes
- olijfolie
- 450 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 4 tomaten
- 40 gram blanke amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram pecorinokaas (geraspt) en
- pecorinokaas (om te garneren)
- circa 50 gram basilicumblaadjes
- 3 eetlepels peterselie
- 150 milliliter olijfolie extra vergine
voor de pasta
voor de pesto
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- vershoudfolie
- keukenmachine of
- staafmixer
Bereiden
- Voeg aan de bloem voor de pasta 200 ml lauwwarm water en een snuf zout toe. Meng goed tot een grof kruimelig deeg. Leg dit op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het tot een stevig elastisch deeg. Voeg als het te plakkerig is een beetje bloem toe en als het te droog is een klein beetje water. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Kruis voor de pesto de tomaten in en leg ze 40 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze iets afkoelen en ontvel ze. Snijd ze, zonder zaadjes, in kleine blokjes en zet apart.
- Hak de amandelen met de knoflook grof in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de pecorino, basilicum, 2 eetlepels peterselie en beetje bij beetje olijfolie toe. Voeg eventueel een scheutje koud water toe om de saus dunner te maken. Doe deze pesto in een kom en roer de tomatenblokjes erdoor.
- Verdeel het pastadeeg in dikke plakken. Rol deze uit tot een rol zo dun als een potlood. Bestuif met een beetje bloem. Snijd de rol in stukjes van 2 cm. Rol ze tussen je handen uit in ovale kussentjes. Duw in één kant een kuiltje en druk met een vork geribbelde streepjes aan de andere kant.
- Bak de courgetteplakjes 4-5 minuten in een beetje olijfolie. Kook de gnocchetti in 1 minuut beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en roer de pesto erdoor. Garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de courgette en bestrooi met extra pecorino.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de pecorino door Parmezaanse kaas of harde geitenkaas.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Nieuw in het schap
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 930 kcal |
Koolhydraten | 89 g |
Eiwit | 22 g |
Vet Waarvan verzadigd |
53 g 7 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 8 van 2023