Gezonde tussendoortjes recepten

Gezonde tussendoortjes recepten

Lekkere en gezonde snacks

Een gezond tussendoortje hoeft helemaal niet saai te zijn! Er zijn ook heel veel makkelijke en verantwoorde tussendoortjes recepten voor de lekkere trek. Handig om mee te nemen naar het werk of school. Of gewoon voor thuis, zodat je altijd iets lekkers en gezonds achter de hand hebt. Op deze pagina doe je inspiratie op voor een lekkere en gezonde snacks.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Veel producten die verkocht worden als verantwoord tussendoortje, bevatten alsnog veel suiker of verzadigd vet. Heb je zin in een gezonde tussendoortje? Ga dan voor een verse fruitsalade, (snack)groente of een rauwkostsalade, magere yoghurt, een handje ongezouten noten. Als je op zoek bent naar een tussendoortje met weinig calorieën, dan zijn wortels of stengels bleekselderij een goede keuze. Zin in een gezonde hartige snack? Ga dan voor een dadel met zuivelspread, tomaat of komkommer met hüttenkäse of een handje ongezouten noten, zoals amandelen, cashewnoten, macadamia of walnoten. Ook lekker: edamame bonen zonder zout, geroosterde kikkererwten met kruiden of appel uit de oven met kaneel.

Groente snack voor bij de borrel

Eiwitrijke tussendoortjes

Als je merkt dat je vaker tussendoortjes eet dan je zou willen, is het belangrijk om snacks te kiezen die je een vol gevoel geven zonder veel extra calorieën toe te voegen. Een optie is om snacks te kiezen die rijk zijn aan eiwitten. Eiwitten hebben meer tijd nodig om te verteren dan andere voedingsstoffen, dus het kan ervoor zorgen dat je langer een vol gevoel hebt. Voedingsmiddelen zoals noten, zaden en yoghurt zijn goede eiwitrijke tussendoortjes. Een andere manier om ervoor te zorgen dat je langer vol zit, is om gezonde vetten toe te voegen. Voorbeelden hiervan zijn: avocado, noten en zaden. Wil je de ultieme balans? Voeg dan ook vezels toe: vezels helpen bij het toevoegen van volume aan je tussendoortje en helpen de opname van suiker te vertragen. Denk aan ontbijtgranen, fruit, groenten en bonen.

Snack attack
Snack attack

Voor de lekkere trek

Gezond(er) snacken
Slanke recepten
Slanke recepten

Gezond en lekker!

Heel veel inspiratie