Gezonde snacks recepten

Gezonde snacks recepten

Lekker en gezond snacken

Gezond snacken hoeft helemaal niet saai te zijn! Er zijn ook heel veel leuke en lekkere gezonde snacks. Met gezonde tussendoortjes zoals groente en fruit kom je een heel eind. Maar er zijn zoveel variaties mogelijk! Op deze pagina doe je inspiratie op voor lekkere en gezonde snacks.

Wat zijn gezonde snacks?

Zoek je naar gezonde snacks? Een portie vers fruit is altijd een goede optie. Ga voor appel, sinaasappel, banaan, mandarijn, of rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bosbessen. Maak er een fruitsalade van, of rijg het aan een stokje en maak een fruitspies! Ook lekker: appel uit de magnetron met kaneel. Gedroogde vruchten, zoals abrikozen, rozijnen of pruimen zijn ook gezonde snacks. Wil je eens wat anders? Ga voor een gevulde dadel met geitenkaas of zuivelspread of een stukje dadelbrood.

Rauwkost is ook een gezonde snack. Dip het in hummus of in een andere zelfgemaakte dip van bijvoorbeeld hüttenkäse.

Groente met hummus

Groenten zijn de perfecte basis voor een gezond tussendoortje. Snijd groenten die je lekker vindt in reepjes en dip ze in hummus! Deze snack doet het ook goed bij kinderen. Groenten die je kunt gebruiken zijn komkommer, tomaat, wortel, bleekselderij en paprika. Je kunt kant-en-klare hummus kopen, maar je kunt ook hummus zelf maken. Ga bijvoorbeeld voor aubergine hummus, bieten hummus of wortel hummus.

Recept: klassieke hummus
Smaakvolle smoothies
Smaakvolle smoothies

Boordevol groente en fruit!

Meer smoothierecepten
Komgerechten
Komgerechten

Alles lekker in een bowl

Meer in een bowl