Gezond en leuk koolhydraatarm gerecht

Koolhydraatarme recepten

Gezonde en lichte recepten

Ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten? Welke ingrediënten kun je wel eten en welke niet? Bij een gemiddeld voedingspatroon haal je zo’n 40% of meer van al je energie uit koolhydraten. Bij een koolhydraatbeperkt eetpatroon komt minder dan 40% van je energie uit koolhydraten en wanneer je koolhydraatarm eet dan eet je nog minder koolhydraten en haal je relatief gezien meer energie uit vet en eiwitten. Blijf wel altijd gevarieerd eten om diverse voedingsstoffen binnen te krijgen. Op deze pagina vind je de lekkerste recepten en handige tips.

Koolhydraatarm eten 

Wat is koolhydraatarm eten? Als je koolhydraatarm eet, let je op de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt. Koolhydraten is een verzamelnaam voor zetmeel en vezels. Je lichaam verandert deze kool­hydraten in bloedsuikers. Wanneer je koolhydraatarm wilt eten, laat je bepaalde producten zoals pasta en brood staan. Omdat je hierbij relatief weinig energie haalt uit koolhydraten, is het belangrijk dat je je energie uit andere bronnen, zoals eiwitten en vet, tot je neemt. Koolhydraatarm eten betekent niet per se afvallen, al is het wel goed om toegevoegde suikers te vermijden. Uiteindelijk val je af doordat je minder energie binnenkrijgt dan je verbruikt.

Koolhydraatarm eten: zo doe je dat!

Wil je koolhydraatarm eten? Hou je dan, zoveel mogelijk, aan de volgende punten:

  • Zo min mogelijk: aardappelproducten, witte pasta, mie, rijst, producten met toegevoegde suikers
  • In beperkte mate: volkorenpasta, zilvervliesrijst en peulvruchten
  • Wel: groenten en fruit, noten, zaden en pitten, vis, kip en vlees en ongezoete zuivel
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!