Gezond en lekker gerecht

Gezonde recepten

Gezond eten hoeft niet saai te zijn!

Wil je inspiratie voor gezonde recepten? Gezond eten kan op heel veel manieren en het hoeft niet moeilijk te zijn. Hier vind je lekkere en gezonde recepten. Kies voor een lekkere salade of goedgevulde soep: de keuze is reuze! Doe hier inspiratie op voor gezonde recepten voor iedere dag die je in een handomdraai op tafel zet. Gezond eten willen we allemaal, eet smakelijk!

Gezonde salade

Bonensalade et ei en mosterddressing

Ben je op de gezonde tour? Dan is een salade bij uitstek geschikt voor lunch of avondeten met lekker veel groenten! Kies als basis altijd sla en verschillende groenten en probeer koolhydraten, zoals pasta, rijst of brood, zoveel mogelijk te vermijden. Natuurlijk moet een maaltijd wel vullend zijn. Gebruik daarom vullende ingrediënten, zoals avocado en noten. Tips voor gezonde salades zijn: salade van gegrilde asperges met warmgerookte zalm, tomatensalade met kip en venkel, bonensalade met mosterddressing en ei. Tip: heb je een restje over van je gezonde salade? Eet het dan de volgende dag als lunch!

Bekijk alle salade recepten

Gezonde recepten avondeten

Recept zoetzure roerbak met garnalen en ananas

Op zoek naar gezonde recepten voor het avondeten? Kies voor veel groenten, bijvoorbeeld in een Aziatisch gerecht. Groenten snijden en wokken maar! Deze zoetzure roerbak met garnalen en ananas is bijvoorbeeld een goede optie. Of kies voor een stukje witvis met groenten, zoals deze geroosterde kabeljauw met tomatensaus en broccoli. Tip: wil je niet te veel opscheppen en eten tijdens het avondeten? Zorg er dan voor dat je afgewogen kookt. Wil je toch meer koken om de porties bijvoorbeeld in te vriezen? Vul de bakjes dan al voordat je aan tafel gaat. Zo kom je niet in de verleiding om alsnog een tweede keer op te scheppen.

Snack attack
Snack attack

Voor de lekkere trek

Gezond(er) snacken
Komkommer
Komkommer

De ultieme seizoensgroente

Meer met komkommer