Overige video's

Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de aardappels in de lengte. Leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en bestrijk rondom met olie. Bak in de oven in circa 25 minuten gaar.
  2. Wrijf intussen de karbonades in met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees om en om goed bruin.
  3. Voeg de helft van de knoflook toe aan het bakvet en zet de warmtebron lager. Leg een deksel op de pan en laat de karbonades in de knoflookjus nog een paar minuten garen.
  4. Meng intussen de yoghurt met wat zout, chilipeper, de rest van de knoflook en de helft van de bosbessen. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  5. Neem de aardappels uit de oven. Leg ze met het snijvlak omhoog op een grote plank of schaal en schep op elke halve aardappel een lepel yoghurtsaus.
  6. Bestrooi met sesam, de rest van de bessen en de koriander. Serveer de karbonades bij de aardappels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.