Overige video's

Gevulde varkensfilet met bramenjus

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g
Print

Bereiden

  1. Snijd de pruimen in stukjes. Hak de helft van de amandelen en cashewnoten grof.
  2. Meng het gehakt met de pruimen, het paneermeel, de gehakte noten, zout en peper.
  3. Verdeel de varkensfilet in 4 porties. Snijd de filets met een scherp mes aan één kant open zodat een envelopje ontstaat. Vul de filets met het gehaktmengsel en steek de opening dicht met een prikker.
  4. Verhit de boter en bak hierin de gevulde varkensfilets in 11-12 minuten gaar en bruin. Voeg de sjalotjes, de rest van de noten en de bramen toe en warm nog circa 2 minuten mee.
  5. Leg het vlees op voorverwarmde borden. Voeg de vleesfond toe aan het braadvet en breng de jus op smaak met zout en peper.
  6. Schep de jus over het vlees. Serveer met aardappelpuree en sugarsnaps of doperwten.

Wijnadvies

Finca de Labarca Crianza of Viña Maipo Carmenère.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.