Overige video's

Gevulde trostomaat

Warm of koud, bij dit recept hoef je niet te kiezen! Deze gevulde tomaten met tonijn zijn lekker als snack tijdens de borrel of als bijgerecht tijdens een Italiaanse avond.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Print

Bereiden

  1. Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit met een klein lepeltje. Bestrooi de binnenkant met zout en leg ze omgedraaid op het werkvlak.
  2. Verwarm voor de warme vulling de oven voor op 180ºC. Verdeel de tonijn met een vork in stukjes en schep de bosui en peterselie erdoor. Klop de mascarpone en eidooier door elkaar en schep door de tonijn. Breng op smaak met peper.
  3. Droog 4 uitgelekte tomaten van binnen met een stuk keukenpapier en zet ze in de ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Leg de kapjes ernaast en bestrijk met olijfolie. Bak de tomaten in de oven in circa 30 minuten gaar.
  4. Verdeel voor de koude vulling de zalm met een vork in stukjes en maal naar smaak chilipeper erover. Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap en schep met de dille en sjalot door de zalm. Droog de overige 4 uitgelekte tomaten van binnen met een stuk keukenpapier en zet ze op een schaal. Verdeel de zalmvulling erover en serveer direct. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.