Overige video's

Gevulde speculaasrepen

6 gemiddeld snack, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Meng het bakmeel, de suiker en de speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe.
  2. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).
  4. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een geklutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs.
  5. Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik.
  6. Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over.
  7. Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan.
  8. Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.

Bereidingstip

Voeg 1 eetlepel koffieroom bij de amandelspijs als deze te vast is.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.