Overige video's

Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel af. Snijd van 4 sinaasappels de bovenste kapjes circa 2 centimeter af. Snijd met een klein mesje langs de rand van het vruchtvlees tot aan het wit en schep of snijd het vruchtvlees er voorzichtig uit.
  2. Vang het sap op dat vrijkomt en houd de helft van het vruchtvlees apart voor later gebruik. Snijd een dun kapje van de onderkant af zodat de sinaasappels goed rechtop blijven staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in een paar minuten lichtbruin.
  4. Meng de bloem, hazelnoten en suiker en wrijf de boter met koele vingers erdoorheen tot grove kruimels. S
  5. Snijd het vruchtvlees van 2 sinaasappels fijn en meng het met de mascarpone, sinaasappelrasp, honing en het ei. Vul hiermee de sinaasappels en zet ze in een ovenschaal. Verdeel de kruimels over de sinaasappels.
  6. Giet het eventuele overgebleven sap en vruchtvlees in de schaal en bak de sinaasappels in de oven in circa 20 minuten gaar.
  7. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestuif de sinaasappels eventueel met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.