Overige video's

Gevulde rosbief met sinaasappel-glaze
Gevulde rosbief met sinaasappel-glaze
(7)

Gevulde rosbief met sinaasappel-glaze

Zin om flink uit te pakken tijdens het hoofdgerecht met kerst? En ben jij een echte hobbykok? Waag je dan eens aan dit gerecht: gevulde rosbief met sinaasappel-glaze. Serveer de rosbief met gepofte tomaatjes en voorgegaarde krieltjes.
Categorie hoofdgerecht
Personen 6 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Laat de rosbief op kamertem­peratuur komen. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de sinaasappelrasp met 1 eetlepel sinaasappelsap, de rozemarijn en pistachenoten tot een vulling.
  2. Leg de rosbief op een snijplank en snijd hem horizontaal net niet helemaal door. Klap het vlees open en bestrooi met zout en peper. Verdeel de vulling erover en klap het vlees dicht. Bind de rosbief stevig dicht met keukengaren, zoals bij een rollade.
  3. Verwarm de marmelade met de whisky, gember, ketchup en de rest van het sinaasappelsap tot een glazuur. Kook 1 minuut zachtjes door. Bestrijk het vlees met olijfolie. Braad eerst rondom aan en leg dan op een rooster op de braadslede. Bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Neem het vlees uit de oven en bestrijk het met het sinaasappelglazuur. Zet het vlees weer 10 minuten in de oven en bestrijk opnieuw. Steek de vleesthermometer in de rosbief en zet terug in de oven tot een kerntemperatuur van 45ºC (rosé) bereikt is.
  5. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrijk het vlees eventueel voor het aansnijden met het overgebleven glazuur.

Bereidingstip

Liever geen drank? Voeg dan wat extra sinaasappelsap toe in plaats van whisky.

Serveer de rosbief met gepofte tomaatjes en voorgegaarde krieltjes. Leg deze tijdens het bakken van het vlees erbij in de braadslede. Weinig moeite, en zo staat alles in één keer warm op tafel.

Een echte kersttraditie: een groot stuk vlees om met elkaar te delen. Zo'n rosbief is daar heel geschikt voor, maar het kan ook met iets kleiner ‘groot vlees', zoals varkenshaas, beenham, varkensfricandeau of varkensfiletrollade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.