Overige video's

Gevulde rode uien

4 gemiddeld klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
12 g

Bereiden

  1. Kook de uien in hun geheel in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  3. Snijd van de bovenkant van de uien een kapje af en hol ze uit tot een centimeter van de rand.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Rooster de boterhammen kort en verkruimel ze.
  6. Hak het binnenste van de uien fijn, vermeng dit met het broodkruim, kaas en tijm en vul hier de uien mee.
  7. Zet de uien in een ovenschaal en verdeel de boter erover.
  8. Giet de wijn erbij en bak de uien in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.

Bereidingstip

Lekker met vlees of vis of met een salade.

Variatie

Rode uien kunnen worden vervangen door bruine, witte of zoete uien.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.