Overige video's

Gevulde ribkarbonade met tomatenjus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g

Bereiden

  1. Snijd het vlees van de karbonades horizontaal met een scherp mes tot op het bot in zodat een envelopje ontstaat.
  2. Meng de feta met de munt, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie tot een romige massa. Vul de karbonades ermee en steek of naai ze dicht met prikkers of keukentouw.
  3. Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en bak 5-6 minuten per kant op middelhoge stand.
  4. Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  6. Bak de knoflook kort in het braadvet. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en kook iets in. Serveer de tomatenjus met de rest van de peterselie bij de karbonades.
  7. Lekker met gekookte aardappels en broccoli of boontjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.