Overige video's

Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
  3. Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta. Leg de gevulde paprika's naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Maak de aardappelpuree iets luchtiger: splits het ei en stamp de eidooier door de aardappels. Klop het eiwit stijf en spatel het luchtig door de puree.

Vervang de feta in dit recept door stukjes mozzarella.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Piet Janssen 29-04-2019
Heel lekker maar de oventijd van 20 minuten is veel te kort! Dit moet minstens 30 minuten zijn! Ook na 30 minuten was de puntpaprika nog iets te knapperig! Mijn advies, leg de puntpaprikas even in kokend water om ze te garen! Wat betreft de puree, net iets te flauw vond ik! Ik mis hierin nog een kruid zoals tijm of rozemarijn. Dit is dan voor de volgende keer!
Ingeborg 06-04-2019
Lekker!