Overige video's

Gevulde portobello's

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Hoofdingrediënten Ricotta (119)

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten.
  2. Voeg het spek toe en bak op een lage stand knapperig.
  3. Roer de broodkruimels erdoor en bak even mee. Schep dit uit de pan door de ricotta en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stelen van de portobello's. Bestrijk de randen van de paddenstoelen met een kwastje met de resterende olie en zet de paddenstoelen met de holtes naar boven in een ovenschaaltje.
  5. Verdeel de spekvulling over de holtes en leg er een takje tijm bovenop.
  6. Bak de portobello's in de oven circa 25 minuten tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is.

Bereidingstip

Steek eventueel een laurierblaadje in de portobello's voordat ze de oven in gaan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Hoofdingrediënten Ricotta (119)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.