Overige video's

Gevulde pompoenringen met notenspijs

Een lekker, origineel en vegetarisch bijgerecht met weinig ingrediënten: gevulde pompoenringen met notenspijs. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het dikke gedeelte van de pompoenen in plakken van 2 cm dik en verwijder de pitten. Leg de plakken op de bakplaat en bestrijk met olie. Bak circa 10 minuten in het midden van de oven. Bewaar de rest van de pompoen en gebruik bijvoorbeeld voor een soep of puree.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui in circa 5 minu­ten lichtbruin. Maal in de keukenmachine de pecannoten met de gefruite ui, tijm, eidooier, zout en peper tot een fijn mengsel.
  3. Neem de pompoenringen uit de oven en vul de holtes met de notenspijs. Bak de pompoen nog 10­-15 minuten verder in de oven.

Bereidingstip

Gebruik andere noten voor de spijs, zoals amandelen, walnoten of hazelnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.