Overige video's

Gevulde pompoen met hoisin-gehakt

Op zoek naar een origineel recept met pompoen? Maak dan eens deze gevulde pompoen met hoisin-gehakt. Serveer dit gerecht in de pompoen voor een feestelijk effect. Staat leuk op tafel en is ook nog eens superlekker!
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen op een derde horizontaal door en schep de pitten eruit. Leg de pompoen met het snijvlak op de bakplaat of in de ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Kook de rijst.
  2. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoge stand rul. Voeg de tomatenpuree, hoisinsaus en 2 eetlepels water toe en laat het gehakt nog een paar minuten pruttelen op een lage stand.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Neem de pompoen uit de oven en keer om op een schaal. Schep de bosui door het gehakt en vul de pompoen ermee. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de rijst.
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.