Overige video's

Gevulde makreel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
12 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198)

Bereiden

  1. Spoel de makrelen af en dep ze droog.
  2. Voeg de rozijnen, zout, peper, het kaneelpoeder, de peterselie en de dille toe, bak 2 minuten en laat alles afkoelen.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de noten en pijnboompitten toe en bak ze 1 minuut mee.
  4. Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord. Vul de makrelen met het ui-notenmengsel en maak ze dicht met prikkers.
  5. Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gevulde vis in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  6. Garneer de vis met partjes citroen en serveer met een Turkse herderssalade (zie www.boodschappen.nl).

Variatie

Vervang makreel door forel of kleine zalmforel.

Wijnadvies

Vul het glas met pittig wit: Muscadet sur Lie of Villa Mondi Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
12 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.