Overige video's

Gevulde komkommers met pikant gehakt
Gevulde komkommers met pikant gehakt
(28)

Gevulde komkommers met pikant gehakt

Waarschijnlijk had je hier nog nooit over nagedacht: komkommer uit de oven. Maar wij kunnen alvast verklappen: dat is hartstikke lekker! Zeker met deze vulling van pikant gehakt.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de komkommers 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit het water en laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneed het gehakt met de ui, oregano, harissa en citroen en vul hiermee de holtes van de komkommers. Leg ze in de ovenschaal en bestrooi met de panko. Besprenkel met olijfolie en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Serveer met de labne en bestrooi met peterselie. Lekker met gebakken zoete aardappelschijfjes.

Bereidingstip

Maak zelf harissa (klik hier voor het recept), ingemaakte citroen (klik hier voor het recept) en labne (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.