Overige video's

Gevulde kiprolletjes met cranberry's en kaneel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (259) Walnoot (204)

Bereiden

  1. Maal alle ingrediënten voor de vulling, behalve de cranberry's, in een keukenmachine tot een grove moes.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Snijd de kipfilets horizontaal in. Klap ze open, leg er een stuk vershoudfolie op en druk het vlees met een deegroller iets platter.
  4. Verhit de helft van de olie en bak hierin de gemalen ingrediënten voor de vulling 2-3 minuten.
  5. Schep de cranberry's erdoor en bak 2-3 minuten mee. Laat de vulling afkoelen.
  6. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verdeel de vulling erover en rol de filets vanaf de lange kant op. Steek vast met prikkers.
  7. Bestrijk de kip met eiwit en druk de walnoten erop.
  8. Leg de kiprolletjes in een braadslede of lage ovenschaal en braad circa 25 minuten in het midden van de oven.
  9. Lekker met krieltjes en spruitjes.

Bereidingstip

Neem kalkoenfilet of ongepaneerde schnitzels in plaats van kipfilet.

Vervang de spekblokjes door bacon of rauwe ham.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (259) Walnoot (204)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.