Overige video's

Gevulde kipkarbonades

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
14 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (337)

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 150°C. Maak met de vingers het vel van de kipkarbonades voorzichtig los, maar laat het aan twee kanten vastzitten.
  2. Maal de tomaatjes met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta en duw deze onder het vel van de kipkarbonades.
  3. Bestrijk het vel met wat boter en bestrooi de karbonades rondom met peper en zout.
  4. Leg ze in een ovenschaaltje en giet de witte wijn erlangs. Bak ze in circa 60 minuten gaar en bruin.

Bereidingstip

Lekker met rijst, pasta of frietjes.

Variatie

Varieer voor de vulling met walnoten, citroenrasp en salie.

Wijnadvies

Heerlijk met een joviale rosé. Denk aan Chileense Qué Mas, Zuid-Afrikaanse Danie de Wet of Australische Stoney Creek. Ook stevig wit zoals Chardonnay Reserva van Indomita kan prima. En de rooddrinkers komen aan hun trekken met Hoop Huis Droë Rooi of - erg lekker - Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
14 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (337)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.