Overige video's

Gevulde kipfilet met pistachepesto

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (253) Pesto (79)

Bereiden

  1. Rooster de boterham lichtbruin en verkruimel deze zo fijn mogelijk.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte open en klap het vlees uit tot een lapje. Sla de filets iets platter en bestrooi rondom met zout en peper.
  3. Meng het broodkruim met de pesto en verdeel dit over de filets. Beleg met 2 stukjes bosui en sla het vlees hieromheen dicht of rol het op. Steek vast met een prikker of bind vast met keukengaren.
  4. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet rondom. Laat op een lage stand in circa 20 minuten garen en keer het vlees regelmatig. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.
  5. Lekker met rijst of couscous en gewokte groenten.

Bereidingstip

Maak zelf een fijne pikante pistache-korianderpesto. Hak 50 gram pistachenoten, 1 grof gehakte teen knoflook, een klein stukje citroenschil, 1 klein stukje rode peper (zonder zaadjes), een mespunt komijn, ca. 100 milliliter olijfolie, 30 gram koriander, 20 g peterselie en zout en peper naar smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (253) Pesto (79)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.